Szaunavilág

Rönkhatású panoráma finn szauna

Az Allure Wellnessben 20 férőhelyes, rönkhatású panoráma finn szauna áll a vendégeink rendelkezésére.

Ehhez kapcsolódik a hideg vizes élményzuhanyunk és az egyedülálló jeges merülőmedencénk, ahol a folyamatos hidegvízellátás mellett külön jéggép szolgáltatja az állandó jeges vizet a megfelelő hűsölés érdekében.

A szauna immunerősítő, érregeneráló hatású, használatával javíthatunk testünk anyagcsere folyamatain, meghűléses betegségek kezelésére kiváló, és nem utolsósorban hatékonyan alkalmazhatjuk allergiás problémák kezelésére, ekcémás bőr állapotának javítására és visszatérő gyulladásos panaszoknál is nagyon hatékony segítség lehet a finn szauna rendszeres használata.
Használatával fokozódik a szervezet vérellátása, erősödik szervezetünk öngyógyító tevékenysége. Fokozódik a belső elválasztású mirigyek működése, ezáltal intenzíven izzadunk és a bőrön át távoznak a salakanyagok, a melegben kitágult pórusokon keresztül.
Javítja a vérkeringést és edzi a szívet. Éppen ezért nagyon vigyázniuk kell azoknak, akik valamilyen vérkeringési vagy szívproblémában szenvednek, hiszen az igénybevétel túl nagy is lehet számukra a szaunában. A kórokozók a száraz forró levegő hatására elpusztulnak az egész szauna helyiségben. Igazán akkor használjuk ki a szauna összes jótékony hatását, ha utána, ill. közben hideg fürdőt iktatunk be, a hőfok változása edzi a bőrt, testünket, szellemünket, idegrendszerünket.

Kinek ajánlott a finn szauna? Egészséges felnőtteknek (szívbetegeknek, akut gyulladásban szenvedőknek és terheseknek nem ajánlott!)

Finn szauna hőmérséklete: 80-95 °C

Mennyi időt érdemes a finn szaunában tölteni? 10-15 percet 2-3 alkalommal, közöttük azonban fontos lehűlési szüneteket tartani, a bátrabbak és edzettebbek jeges fürdőt is vehetnek egy-egy kör után.

A finn szaunában törölköző vagy szaunalepedő használata kötelező!

Infraszauna

A szaunavilágban helyet kapott még egy infraszauna is.

Az infraszauna kímélőbb a szervezet számára, mint a finn szauna, azonban a működésmódja is eltér a fenti típusoktól, mert a levegő felmelegítése és párásítása helyett az infravörös sugarak a testet belülről melegítik fel. Az infraszaunát előszeretettel szokták a narancsbőrrel küzdőknek ajánlani, mert fénysugarai mélyre hatolnak, fellazítják a kötőszöveteket, s így a méreganyagok jobban tudnak a bőrből távozni.

Kinek ajánlott az infraszauna? A szervezet fokozatos felmelegedésének köszönhetően időseknek és fiataloknak is ajánlott.

Infraszauna hőmérséklete: 35-55 °C

Mennyi időt érdemes az infraszaunában tölteni? 30 percet, heti 3-4 alkalommal

Az infraszaunában törölköző vagy szaunalepedő használata kötelező!

 

Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy a Szaunavilág nyitva tartása a hét minden napján 10:00-21:45.

Megértésüket köszönjük!